Elimäen Lähiruokamessut

Paikallisen ruoan, käsityön ja yhteisöllisyyden juhla

Elimäen Lähiruokamessut ovat vuosittainen koko perheen tapahtuma, jossa paikalliset elintarvikkeiden tuottajat, käsityöläiset ja pienyrittäjät kohtaavat kuluttajat iloisessa ja lämminhenkisessä tunnelmassa.

Messut järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna Kouvolan Elimäellä. Vuoden 2025 messut järjestettiin Kallioniemen tanssilavalla, Korilla, Kymijoen vehreissä maisemissa — paikassa, joka tarjoaa upeat puitteet niin sisä- kuin ulkomyyntiin. Myös vuoden 2026 Lähiruokamessut järjestetään Kallioniemessä.

Mitä messuilla tapahtuu?

Messuilta löytyy monipuolisesti:

  • lähiruokaa maisteltavaksi ja ostettavaksi
  • käsityöläisten ja pientuottajien tuotteita
  • ruoka- ja herkkupisteitä
  • ohjelmaa koko perheelle: työpajoja, eläimiä ja tekemistä lapsille

Messujen teemat vaihtelevat vuosittain, mutta ydin on aina sama — tuoda esiin lähellä tuotettua, laadukasta ja vastuullista ruokaa sekä ihmisiä sen takana.

Keitä messujen takana on?

Lähiruokamessut järjestää Lähiruuan Ystävät ry, vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, joka tekee työtä paikallisen ruoan tunnettuuden ja saavutettavuuden puolesta.

Yhdistyksen tavoitteena on yhdistää tuottajat, kuluttajat ja lähiruuasta kiinnostuneet ihmiset sekä verkossa että tapahtumissa.

Lue lisää Lähiruuan Ystävistä.

Kuvassa Matti Vironen (Korian Ponsi), Maria Tigerstedt (Lähiruuan Ystävät) ja Jukka Ikonen (Elimäen renki 2025)

Milloin messut järjestetään?

Messut järjestetään aina syyskuun toisena viikonloppuna.
Seuraavat messut: Elimäen Lähiruokamessut 12.–13.9.2026 Kallioniemessä


Tutustu edellisten vuosien messuihin:
>Lähiruokamessut 2025 Kallioniemessä, Korialla
>Lähiruokamessut 2024 Alppiruusussa, Elimäellä

Miksi tulla mukaan?

  • Tapaat lähialueen tuottajia kasvotusten
  • Löydät herkkuja, lahjoja ja inspiraatiota arkeen
  • Tuet paikallista yrittäjyyttä ja kestävää kehitystä
  • Vietät mukavan päivän (ja vaikka toisenkin) rennossa maalaistunnelmassa

Nähdään messuilla!

Scroll to Top