Lähiruokamessut 2023

Etusivu / Lähiruokamessut 2023

ELIMÄELLÄ 9.-10.9.2023

TERVETULOA LÄHIRUOKAMESSUILLE VUONNA 2023

Elimäen Lähiruokamessut järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna 9.-10.9.2022 klo 10 - 16.

Messut järjestetään Elimäen Mustilassa, kuutostien varressa. Lähiruokatori on tutussa paikassa Mustilan koulun pihapiirissä, jonka osoite on Alppiruusuntie 99, 47200 Elimäki (Kouvola).

Oheistapahtumia ja ohjelmaa on entiseen tapaan myös koulun viereisen kotiseutumuseon alueella ja Arboretumissa, ja paikalliset yritykset ovat yhteistyössä mukana.

Ajankohtaisin tieto löytyy tältä sivustolta sekä messujen Facebook-sivulta, joita päivitämme sitä mukaa kun messujärjestelyt etenevät ja tarkentuvat.

TERVETULOA NÄYTTEILLEASETTAJAKSI

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan näytteilleasettajaksi Elimäen Lähiruokamessuille, ota yhteyttä Raija Mettälään. Raijan sp on raija.mettala74(at)gmail.com, puhelimitse hänet tavoittaa numerosta 040 523 1485.

TULE MUKAAN TALKOISIIN

Haluatko tulla mukaan suunnittelemaan ja järjestämään vuoden 2022 lähiruokamessuja? Lisää talkoolaisia otetaan mielellään porukkaan mukaan!

Tarjolla on mielenkiintoisia tehtäviä tiedotuksesta ja lipunmyynnistä messujen rakentamis- ja purkutehtäviin, esitteiden ja julisteiden jakoon, talkoolaisten muonitukseen, arvanmyyntiin, polkutraktoriradan huimapäisten ajajien valvontaan jne. Talkoolaiseksi voi ilmoittatua milloin vain, tekemistä riittää koko vuodeksi.

Tule mukaan iloiseen joukkoomme! Palkkioksi vaivannäöstä talkoolaiset saavat messuviikonloppuna muonituksen ja jaetun ilon onnistuneesta tapahtumasta.

Ilmoittaudu tehtäviin joko sähköpostitse: maria.tigerstedt@pp.inet.fi tai puhelimella: 0400 539 273.

Tehdään yhdessä hyvä tapahtuma meille kaikille!

Ohjelmaa ja oheistapahtumia

Messuilla on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Messuteemat ottavat kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin ja nostavat lähiruoka-ajattelun osia yleisön tietoisuuteen. Vuoden 2021 teemana oli Turvallisesti kotimaista. Erityisesti koronapandemia on osoittanut sen, että kotimaisen ruoan huoltovarmuus ja saatavuus ovat elintärkeitä asioita. Kotimainen elintarvike on joka osa-alueella myös turvallinen.

Tulevien messujen messuohjelma päivittyy lähempänä.

Messut tekevät läheistä yhteistyötä lähialueen yrittäjien kanssa. Mustilan yritykset ovat avoinna messujen aikaan, ja Arboretumissa järjestetään messuviikonlopun aikana opastettuja kierroksia sekä hartaushetkiä Metsäkirkossa.

TIETOA AJANKOHTAISISTA AIHEISTA

Messualueelta löytyy monipuolista tietoa ruuasta ja ravitsemuksesta. Vuosittain Lähiruokamessuilla järjestetään muun muassa erilaisia työpajoja ja  työnäytöksiä.

MUSEOLLA TAPAHTUU

Mustilan koulun vieressä sijaitsevan Elimäen kotiseutumuseo on avoinna messuviikonlopun ajan. Museon piha-alueella on lapsille polkutraktorirata.

Museoalueelle on vapaa pääsy.

Opastus kalan käsittelyyn

Nälkä? - Ei hätää. Täällä on monenlaisia herkkuja tarjolla!

Lämmintä ja maittavaa

Messuilla on tarjolla monenlaist lämmintä ruokaa heti nautittavaksi. Palvattu possu on näyttävä ja maittava.

Uutispuuroa

Uuden sadon ruispuuro voisilmän kanssa maistuu varmasti. Puuropata on porisemassa koko messujen ajan.

Pientä ja maukasta

Messuilla on tarjolla monenlaista pientä syötävää ja juotava. Muurinpohjaletut ja muikut ovat kiva yhdistelmä.

Söpöt tiput nähtävänä

Messuliikenne

Elimäen liikenne kuljettaa messuväkeä Kouvolasta Lähiruokatorille ja takaisin molempina päivinä. Muista sanoa kuskille taikasana "Elimäen Lähiruokamessut".

Aikataulut päivitetään sivustolle myöhemmin.

Messualueella pääsee liikkumaan maksuttomasti messubussilla.

Messubussin reitti: Kirkonkylä–Lähiruokatori– Alppiruusu–Viinipuoti

Yhteistyössä mukana